Historie

Jeu de Boules Vereniging ’s-GRAVENBOULES, werd opgericht na de herinrichtingsplannen van de Gemeente ‘s-Gravenzande van het Kerkelaantje. Deze spontane actie vond plaats op een vrijdagavond in Bar “De Promenade”.
 
Op 29 september 1999 werd door de initiatiefnemers een voorlopig bestuur gevormd dat bestond uit:
Rikus Bloemendaal (voorzitter)
Piet Vijverberg (penningmeester)
Mieke Hoogeveen (secretaris)
Cees Camfferman (lid)
Henk Troost (lid)
 
Vanaf de oprichting is alles in het werk gesteld om een eigen accommodatie met binnen- en buitenbanen en een kantine te bouwen. Medio 2001 was de bouw gereed en werd de accomodatie in gebruik genomen.
Het Bouledrome van ‘s-GRAVENBOULES bestaat uit een gezellige kantine met uitzicht op 12 overdekte, verwarmde en verlichte binnenbanen en een buiten-terras bereikbaar vanuit de kantine met aansluitend 10 verlichte buitenbanen.
 
Foto’s van ons Bouledrome
 
In het 2e en 3e kwartaal van 2014 is over de kantine het dak van de speelhal doorgetrokken waardoor er een flinke bergruimte is ontstaan. Het gebrek aan bergruimte was een groot gemis waardoor de entree, kantine en speelhal in toenemende mate er rommelig en onverzorgd uitzagen.
Van Loswal “De Bonnen” ontvingen wij een donatie van € 4.000 en van Fonds Westland ontvingen wij eveneens € 2.000. Dankzij hun steun konden wij de verbouwing realiseren. De leden van onze vereniging hebben met hun inzet in ruime mate bijgedragen aan de realisatie van de bergruimte.
De verbouwing is voltooid en onze accomodatie ziet er weer piekfijn uit.